Smith Springs Community Center

Project: Smith Springs Community Center
Location: Nashville, TN

Design/Construction Team

Architect:
Hastings Architecture Associates
Nashville, Tennessee

Installer:
Pillar Construction, Inc.
Washington, DC

General Contractor:
American Constructors Inc
Cedar Park, TX

NeaCera® Panel Summary

Height: 304.8mm (12”)

Length: 1524mm (60”)

Color: Pearl Gray

Finish: Matte

Shape: Flat Classic, Grooved

Configuration: Stacked

Weight: 7.5 lbs/SF

Clips: Never on a NeaCera® Project!

Special Conditions: Use of closing off support profile

Photographs

Project Summary

The Smith Springs Community Center located in South Nashville, TN was created to accommodate community growth by providing a centralized location to increase engagement. Designed for LEED Certification, this recreation center is 31,000-square-feet with a 15-acre park on the property. Smith Springs features Pearl Gray NeaCera rainscreen panels in the smooth and grooved shapes with the use of closed off support profiles. Hastings Architecture was granted a 2019 Honor Award at the AIA Middle Tennessee Celebration of Architecture Design Awards for their exceptional work on the Smith Springs Community Center.